9 Şubat 2016 Salı

Limonlu Portakallı Kek

Selamlar,bugün sizlere pratik ama bir o kadar hafif ve lezzetli kek tarifi vereceğiz. Öncelikle bir kaç püf noktasından bahsedelim... Kek kalıbına kek harcını dökmeden önce yağlayıp çok az un serpince kekimiz piştikten sonra yapışmadan kalıptan çıkar. Bir diğer püf noktası ise kekin piştiğinden emin olmak için uzun çöp şiş yada kürdanla fırındaki keke bakarak kek parçaları kürdanda toplanıyorsa pişmemiş eğer toplanmıyorsa pişdiğini anlayabiliriz. Son olarak kek soğuk fırına, önceden ısıtılmamış fırında pişirilirse daha kabarık olduğunu siz de farkedeceksiniz. Şimdilik püf noktaları bu kadar tarife geçelim...
Malzemeler:
3 Yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvıyağ
6 kahve fincanı un
Kabartma tozu
Vanilin(güzel esans için)
Portakal ve limon kabuğu
Yapılışı:
Önce şeker ve yumurtayı çoook iyice çırpıyoruz beyaz olana kadar. Daha sonra sıvı malzemelerimizi yani süt, sıvıyağ eklenir ve çırpılır. Ardından un, kabartma tozu ve vanilin elenir karışıma eklenir. En son rendelediğimiz limon ve portakal kabukları eklenir. Arzu ederseniz 1 limon suyu da ekleyebilirsiniz size kalmış...Son olarak 180derece fırına bırakıyoruz kekin pişmesini de kürdanla taküp ediyoruz.Burada pişme süresi vermeyi doğru bulmuyorum çünkü fırından fırına değişen bir durum.Kürdana kek harcı gelmiyorsa pişmiş demektir. 

AFİYET OLSUN...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder