Malzemeler:
1 orta boy soğan ve 1 diş sarımsak
2 havuç
200 gr brokoli
200 gr karnabahar
1 paket brüksel lahanası
Baharatlar: Karabiber ve pulbiber
Yapılışı:
Bir orta boy soğanı küp küp kesip tavaya koyuyoruz üzerine biraz zeytinyağı gezdirip kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar bir tarafta kavrulmaya başlarken diğer yanda bir tencereye 1 bardak su koyup içine yıkadığımız brokoli ve karnabaharı koyu ocağa alıyoruz. Sebzelerimin çok yumuşamasın istemiyoruz çünkü fırında da pişecekler. Bu yüzden su kaynadıktan 5 dakika kadar sonra altını kapatıp süzeceğiz. Bu sırada soğanımız hafif pembeleşince 2 havuç ve 1 adet sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Fotoğraftaki gibi havuçlar biraz göze çarpsın diye büyük doğruyoruz.
Brüksel lahanamızın dış kabuklarını soyup, baş kısmını ufacık kesip sirkeli suda bekletiyoruz. Kavrulan soğan ve havuca brüksel lahanalarımızı ekleyip tavada biraz çevirdikten sonra tuz ekleyip kapaklı borcama alıyoruz. Burada kapaklı borcama almamızın sebebi ağzı açık olursa üst kısmı pişmeden yanabilir ve sonuç facia olur :) Borcama aldıktan sonra üzerine haşlayıp süzdüğümüz brokoli ve karnabaharları koyup üzerine yarım çay bardağı su ekliyoruz. En son karabiber ve pul biber ekliyoruz vee 200 derecelik fırına bu arkadaşı yolluyoruz...
Fırında 20-25 dakika(sebzelerin fazla yumuşamaması lazım) pişirdikten sonra fırından çıkarıyoruz ve fırında brüksel lahanalı brokoli ve karnabahar yemeğimiz hazırdır.
Afiyet olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder