8 Mart 2016 Salı

Çilek Soslu Cheesecake

Selamlar, son bir kaç post ard arda bakım olunca biraz farklılık yapıp tarif vermek istedik... Evet karşınızda Çilek Soslu Cheesecake :)
Cafelerde yediğiniz o bol labneli cheesecake i unutun ve bu tarifi deneyin inanın pişman olmayacaksınız. Ayrıca ilk acemiliğinizi attıktan sonra ne kadar basit olduğunu da göreceksiniz. Belki çok sağlıklı değil ama arada böyle kaçamakların biz kadınları mutlu ettiğinden eminiz. Şunu belirtmeliyim ki tarif yıllar önce Çikolatalı Cheesecake tarifi olarak elimize geçti ama çilek sosuyla çok daha lezzetli olduğunu farkettikten sonra bu şekilde değiştirdik. Ama isterseniz çikolata, limon yada frambuaz soslu da deneyebilirsiniz. Bunun için sadece sos tarifini değiştirmeniz yeterli olacaktır. Gelelim tarife...

Taban:
2 Paket Burçak Bisküvi
3 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Su bardağı Fındık
Orta Katman:
3 Yumurta
1 Su bardağı Şeker
2 Paket Labne 
1 Paket Sıvı Krema
2 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Vanilya
Çilek Sosu:
500gr Çilek
1.5 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Yapılışı:
Burçak bisküvüler ve fındıklar rondodan geçirilir. Kelepçeli kalıba konup üzerine erimiş tereyağı eklenip yoğurulur.Bu karışım kalıbın dibine iyice bastırılarak yayılır.
3 yumurta,1 bardak şekerle çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip biraz daha çırpılır. Bu karışım kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine dökülür.
180. 200 derecede 40 dk, üzeri sertleşene kadar pişirilir.
Cheesecake fırından çıkıp soğuduktan sonra üzeri için sos yapımına geçilir. Yıkanıp süzülen çilekler robottan geçirilir. Üzerine toz şeker eklenip, ocağa alınır. 5 dakika orta ateşte kaynatılır. Üzerine limon suyu eklenir ve 2-3 dakika daha kaynatılır.Ocaktan alınır ve soğumuş olan cheesecake in üzerine dökülür. Ardından sosun donması için buzdolabına koyulur. 1 gece dolapta bekledi mi çok daha lezzetli oluyor ama aceleniz varsa da sos donduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder